Zenica

Mjesečne tribine u župi Sv. Josipa u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Mjesečne tribine u župi Sv. Josipa u Zenici- Don Davor Topić, župnik u župi Sv. Josipa u Zenici izvijestio je o mjesečnim tribinama u župi putem dopisa koji prenosimo u cijelosti:

Kroz ove mjesečne tribine želja nam je ugostiti stručne goste, te na ovaj način progovoriti o raznim temama koje su svojim sadržajem bitne, odgojne i korisne.

Znakovito je da zajedno sa jednim timom u župi nadahnuće za mjesečne tribine pronalazimo baš u ovom vremenu globalne tragedije – pandemije Covid-19. Jer ova situacija koju živimo pokazuje nam i na čemu gradimo kao društvo i pojedinci, dakle, pokazuje nam našu krizu. I upravo u toj krizi pozvani smo također djelovati. Lijepo kaže papa Franjo kad ova zdravstvena kriza prođe, naš najgori odgovor bio bi još dublje utonuti u grozničavi konzumerizam i nove oblike sebičnog samoodržanja, te ukazuje kako nas kriza poziva da napravimo veliki iskorak u nov način života i jednom zauvijek otkrijemo kako smo potrebni jedni drugima. U tom duhu gledajući na izazov za rast u bratstvu i gledajući na posljedice koje nas pogađaju, ovim tribinama u našem gradu želimo biti jedna kap u moru dobra.

Tribine svojim sadržajem univerzalnih vrijednosti imale bi formacijsku dimenziju i nosile temu gledajuči današnju potrebu čovjeka prije svega: obiteljsku tematiku; stoga teologije – da na sve što se događa možemo gledati kroz svjetlo vjere; a onda također briga za život i pro-life tematika bila bi odgovor na kulturu smrti; ohrabrenje za vlastiti identitet; međureligijska dimenzija – jer pozvani smo odgajati za dijalog i hoditi zajedno.

Prva mjesečna tribina bit će u utorak, 8. veljače 2022. u 18 sati na temu „Skrb za svoju ranjivost i otpornost u vrijeme pandemije Covid-a 19“ koju će održati voditeljica Centra za savjetovanje vrhbosanske nadbiskupije dr. Sanda Smoljo Dobrovoljski, teologinja, psihologinja i psihoterapeutkinja.

Tribine će se održavati u Caritasovom domu u Zenici na adresi Strossmayerova 17a (iza crkve Sv. Josipa – Mokušnice). Ova prva tribina bit će održana putem zoom platforme.

Također stručna podrška u organizaciji tribina je Centar za savjetovanje vrhbosanske nadbiskupije kao i podrška zeničkog „Napretka“ i nadbiskupijskog Caritasa.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno