Zenica

Jak vjetar u ZDK obarao električne stubove i stabla na cestu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zbog jakih udara vjetra na području Zeničko-dobojskog kantona otežano je odvijanje saobraćaja, što je uzrokovano padanjem drveća na cestu, kao i električnih stubova.

Na regionalnoj cesti Žepče – Zavidovići, u mjestu Bistrica je danas usljed jakih udara vjetra praćenih snijegom i kišom došlo do pada električnih kablova na put, zbog čega je do 11:20 sati bio obustavljen saobraćaj.

Iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona su nam kazali da je zbog pada stabla na magistralni put M-17 kod Begovog Hana otežano odvijanje saobraćaja jednom trakom naizmjenično. Kako nam javljaju čitatelji, u mjestu Orahovica kod Nemile jak vjetar je odnio krov kuće, a za sada nema detaljnijih informacija o ovom događaju.

Zbog nanosa snijega i kiše otežano je odvijanje saobraćaja na autocesti A1, kao i na magistralnim putevima prema Olovu, gdje je na pojedinim dijelovima otežano odvijanje saobraćaja zbog popriječenih kamiona na cesti.

Vozačima se savjetuje da vožnju prilagode uslovima na putu.

Autor: E.Mehić/klix.ba

 

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno