Zenica

Mittal finansira obnovu puta za Bistricu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kompanija ArcelorMittal Zenica otpočela projekat sanacije klizišta i rekonstrukcije puta u selu Bistrica. Kompanija ArcelorMittal Zenica je nakon značajne i urgentne reakcije menadžmenta i zaposlenih u saniranju neposrednih posljedica poplava i klizišta, koja su zadesila našu zemlju u maju prošle godine, najavila i nastavak pomoći u ovom smislu, do ukupnog iznosa od 500.000 KM. Ta najava se upravo realizira u smislu projekta sanacije puta u selu Bistrica.
Naime, 22.februara ove godine zvanično su započeli radovi na rekonstrukciji puta u selo Bistricu koji je bio potpuno uništen velikim klizištem. Uz konsultaciju sa općinskim organima, menadžment kompanije ArcelorMittal Zenica je prepoznao važnost uspostavljanje normalne komunikacije za stanovnike ovog kraja te je poduzeo sve aktivnosti potrebne za sprovedbu projekta sanacije ovog terena. Projekat u vrijednosti od oko 300.000 KM izvodit će zenička firma Geosonda, a rok za završetak je 90 dana. Tim povodom, generalni direktor kompanije ArcelorMittal Zenica, g Biju Nair je izjavio:
“Kroz naše uobičajene poslovne aktivnosti, kompanija ArcelorMittal Zenica daje ogroman ekonomski doprinos Zenici, kantonu i ovoj zemlji. Pored ovoga, opredjeljenje Kompanije je također da bude društveno odgovoran subjekt u zajednici u kojoj djeluje. Uvjereni smo da je će ovaj projekat sanacije puta u Bistrici osigurati značajnu, praktičnu i vitalnu pomoć ovoj lokalnoj zajednici, a i šire.”
ArcelorMittal Zenica je kompanija koja nastoji graditi dugoročnu i održivu budućnost proizvodnje čelika u Zenici, ali uz to biti i društveno odgovoran subjekt u lokalnoj zajednici u kojoj djeluje punih deset godina i pružati podršku razvoju te lokalne zajednice u mnogim njenim segmentima. To potvrđuje i realizacija više od 200 takvih projekata u ovom periodu, u oblasti zdravstva, obrazovanja, kulture, umjetnosti i sporta, sa više desetina hiljada direktnih i indirektnih korisnika.

ArcelorMittal Zenica

amz mittal zenica bistrica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno