Zabava

Misteriozni triler Stari u bh. kinima od 29. jula

Misteriozni triler Stari u bh. kinima od 29. jula- Filmski stvaralac i vizionar Night Shyamalan (reditelj filmova Šesto čulo, Podijeljen, Znaci …) od 29. jula predstavlja film „Stari“ (Old) zastrašujući, misteriozni triler o porodici koja provodi odmor na tropskim ostrvima. Porodica otkriva da osamljena plaža na kojoj su se nekoliko sati odmarali dovodi do toga da na neobjašnjiv način ubrzano ostare… smanjujući čitav njihov život u jedan jedini dan.

Film je inspiriran stripom (tačnije, grafičkim romanom) Sandcastle francuskog dokumentarnog filmaša Pierrea-Oscara Lévyja te švicarskog crtača stripova Frédérika Peetersa. Shyamalan je Sandcastle navodno dobio kao poklon na Očev dan i toliko se zaljubio u premisu da je odlučio kupiti prava na strip i iskoristiti ga kao polazišnu točku svog scenarija.

„M. Night Shyamalan se ne zamara stvaranjem uzbudljivih i jedinstvenih priča koje sa zanimanjem prati cijela svjetska publika. Nitko nije poput njega: on je genijalan filmaš i stvaralac koji radi na vrhuncu svojih sposobnosti i na rubu mogućnosti. Ponosni smo što smo ponovno odabrali Universal kako bi ga učinili platformom za njihove nevjerojatne buduće filmove“, izjavio je Peter Kramer, predsjednik Universal Pictures.

Shyamalan je, također podijelio radost zbog ponovne saradnje.

„Postoji mnogo prekrasnih filmskih studija, ali Universal je bio taj koji je sebi mogao postaviti zadatak da proizvodi jedinstvene filmove. Oni su najbolji u pronalaženju publike za nove priče s neočekivanim bojama. Siguran sam da originalni filmovi dugo ostaju u kinu i oblikuju kulturu. Tako mi je drago što ponovno radim s njima i što mogu donijeti nove priče na ekran, ostavljajući ih tamo godinama koje dolaze“, kazao je Shyamalan.

Film „Stari“ publika u kinima širom Bosne i Hercegovine može pogledati od četvrtka, 29. jula 2021. godine.

Trailer filma: https://bit.ly/3kisTsa

Režija: M. Night Shyamalan

Uloge: Gael García Bernal, Vicky Krieps, Rufus Sewell, Ken Leung, Nikki Amuka-Bird, Abbey Lee, Aaron Pierre, Kathleen Chalfant, Alexa Swinton, Nolan River, Kylie Begley, Embeth Davidtz, Eliza Scanlen, Alex Wolff, Emun Elliott, Thomasin McKenzie

Žanr: Triler

Scenario: M. Night Shyamalan

Zasnovano na grafičkom romanu Sandcastle Pjera Oskara Levija i Frederika Petersa

Producenti: M. Night Shyamalan, Ashwin Rajan, Marc Bienstock

Izvršni producent: Steven Schneider

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem

PRETPLATITE SE NA BOSNIA VIDEO YOUTUBE KANAL KLIKOM NA: