Nogomet

Misimović riješio veliku dilemu: Ljiljan je uvijek dobrodošao na našim utakmicama

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Mnogo prašine se diglo oko odluke Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine navijačima da je na večerašnjem susretu dozvoljeno unošenje zastava i drugih navijačkih materijala isključivo sa državnim obilježjima Bosne i Hercegovine i Portugala.

To su mnogi protumačili kao definitivnu zabranu unošenja zastava Republike Bosne i Hercegovine sa ljiljanima, a najvatrenija navijačka grupa naše reprezentacije BH Fanaticosi su jučer poručili kako će unijeti te zastave, te su pozvali i sve ostale navijače da učine isto.

“Sve one kojima je Bosna i Hercegovina u srcu pozivamo da u ponedjeljak, na utakmicu protiv ekipe Portugala, ponesu što više zastava s ljiljanima. Povod je performans koji nastojimo održati sa svima poznatom pjesmom koja dugo nije bila na tribini. Početak je u 20. minuti. Vidimo se”, poručili su BH Fanaticosi.

BH Fanaticosi su na taj način najavili nastavak “rata” protiv Nogometnog saveza BiH, a i “obični” građani su se našli uvrijeđeni odlukom da se zastava sa ljiljanima ne smije unijeti na stadion.

Ipak, maloprije je direktor reprezentacije Zvjezdan Misimović na svom Instagram profilu objavio story koji, očito, opovrgava te navode.

“Ljiljan je bosanski simbol i uvijek dobrodošao na našim utakmicama”, napisao je Misimović i na taj način sasvim sigurno otklonio dilemu da li će večeras biti dozvoljeno unošenje zastave RBiH.

Ono što definitivno neće biti dozvoljeno, a u jeku sukoba između Izraela i Hamasa, je unošenje izraelske ili palestinske zastave s obzirom da bi to sa sobom nosilo ozbiljne novčane posljedice po Nogometni savez Bosne i Hercegovine.

Utakmica Bosna i Hercegovina – Portugal se igra večeras na stadionu Bilino polje u Zenici sa početkom u 20:45 sati uz direktan televizijski prijenos na BHT1.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno