Ljudi

Mirso Fiesta- Priča o vjernosti i drugarstvu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Mirso Fiesta- Priča o vjernosti i drugarstvu – Momak koji je izgubio bitku sa rakom. Momak kojem je svaka utakmica bila gostujuća jer je živio cca 100 kilometara od Zenice. A poznat je po tome sto je svaku utakmicu i svaki stadion u državi obišao sa svojom Fiestom.

Pravi Ultras i 1/1 ispravan momak i primjer drugima. Mali trans Fiesta ide na svaku utakmicu kao i pjesma koja mu je posvećena. Također i grafit koji je urađen na mjestu gdje se okupljaju Robijaši prije svakog polaska na gostovanje.

Navijači zeničkog Čelika okupljeni u Udruženju „Robijaši 1988“ napravili su mural u spomen na svog preminulog prijatelja s tribine Mirsada Mujkanovića. Mirso Fiesta, kako su ga zvale njegove kolege s južne tribine stadiona Bilino polje, bio je vatreni navijač Čelika, te je prelazio stotine kilometara godinama kako bi bodrio svoj klub.
– “Davao je sve za klub, a kao pravi navijač ništa nije tražio zauzvrat. Svaka utakmica je za njega predstavljala gostovanje pošto je živio u drugom gradu. Sa svojim autom, Fordom Fiesta, po kojem je dobio nadimak, prelazio je stotine i stotine kilometare duž Bosne i Hercegovine da bi gledao svoj klub, te ga predstavljao u najboljem svjetlu.
Ni teška bolest ga nije uspjela zaustaviti da posjećuje Bilino polje i podržava voljeni Čelik! Mirso se uvijek borio i zalagao za prave vrijednosti našeg Starca” – rekli su iz Udruženja navijača Čelika.

(Izvor: Balkanski navijači)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno