Naše

Mirni protesti mještana sliva Babine rijeke u Kamenolomu 31. maja u podne

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Mirni protesti mještana sliva Babine rijeke u Kamenolomu 31. maja u podne – Na sastanku koordinacije mjesnih zajednica sliva Babine rijeke i Udruženja građana donesena je odluka o održavanju mirnih protesta u blizini izgradnje vijadukta u Kamenolomu kod Zenice. Mirni protesti će biti održani u srijedu, 31.05.2017. godine, u periodu od 12:00 do 13:00 sati u blizini izgradnje vijadukta u Kamenolomu.

Mještani traže da se zaustavi uništavanje puta Zenica – Babino uzrokovano transportom kamiona sa prekomjernim teretima i izgradnja vijadukta u Kamenolomu, te zahtijevaju da se dionica puta Bolnica – Kula vrati u prvobitno stanje po projektnoj dokumentaciji koja postoji.

Ističu kako ostali dio puta treba održavati kontinuirano, te da se riješi alternativni put preko Peševića u slučaju obustave saobraćaja za vrijeme gradnje vijadukta u Kamenolomu. Koncesionarima, Vladi ZDK, Gradu Zenica, kao i drugim nadležnim tijelima će dati rok od mjesec dana da ispune njihove zahtjeve, u protivnom će se organizovati blokada saobraćaja za kamione koji uništavaju put za naselje Babino.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno