Zenica

Minutom šutnje sinoć počeo program Summer Festa u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Centar ženskih prava iz Zenice i građani minutom šutnje i odavanjem počasti prije sinoć održanog koncerta na Zenica Summer Festu skrenuli su pažnju javnosti zbog trostrukog ubistva koje se dogodilo u Gradačcu.

Na svojoj Facebook stranici Centar ženskih prava iz Zenice objavio je fotografije i video sa sinoćnjeg početka još jedne muzičke večeri u Zenici, ali ovaj put počela je minutom šutnje i odavanjem počasti ubijenima u Gradačcu. Centar ženskih prava u svom opisu zahvalio se Gradskoj upravi Zenica, organizatorima Zenica Summer Festa i dron.ba produkciji koji su prepoznali značaj da se na jednom takvom događaju oda počast ubijenima.

“U ovako teškom trenutku, zahvaljujemo se Gradskoj upravi Zenica, Zenica Info organizatorima ZenicaSummerFest što su osudili čin i dali nam priliku da još jednom javnosti skrenemo pažnju na po nama gorući problem u našem društvu u posljednje vrijeme”, napisali su na Facebooku.

Ranije je bh. reditelj Srđan Vuletić u Facebook osvrtu na reakcije pojedinaca i njihove kritike na društvenim mrežama kazao da se tražilo samo da Sarajevo Film Festival počne sa minutom šutnje, te da drugi gradovi nisu bili ni na “radaru”.

Ipak, bilo je gradova koji nisu trebali biti na radaru, kao i osoba, pojedinaca, kao što je gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić, koji su pokazali ljudskost i postupali po savjesti.

Autor: E.Mehić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno