Politika

Ministar Vinko Marić posjetio poljoprivrednike u Željeznom Polju kod Žepča

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Najbolje što se desilo u proteklom periodu je povećanje poticaja poljoprivrednicima Zeničko-dobojskog kantona (ZDK). Planirani iznos od 600.000 KM za poljoprivredne proizvođače  u potpunosti će biti dovoljan da ispuni sva naša očekivanja, izuzev ako ne dođe do neke druge raspodjele – rekao  je Emir Tutnjić, predsjednik Udruženja poljoprivrednika ZDK-a.

Tutnjić je sa Vinkom Marićem, ministrom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede ZDK obišao vodeće poljoprivrednike u Željeznom Polju kod Žepča, gdje su od krajnjih korisnika poticaja pokušali saznati gdje najviše “škripi” i što bi resorno ministarstvo moglo učiniti da se situacija popravi.

– Željezno Polje prednjači u malinarskoj proizvodnji ali zbog visoke nadmorske visine imaju i vrhunske sireve, med, voće i mesne proizvode. Poljoprivrednici očekuju pravovremene, garantovane poticaje i samo na taj način ih možemo stimulisati da ostaju u toj proizvodnji – rekao je ministar Marić.

U znak zahvalnosti što je ukinuo limite (broj stočnih grla) za poticaje, poljoprivrednici su mu uručili umjetničku sliku Šefika Zvekića, umjetnika iz Željeznog Polja.

Press služba ZDK



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno