Zenica

Ministar Sinanović posjetio JU OŠ Alija Nametak u Peharama

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ministar Sinanović posjetio JU OŠ Alija Nametak u Peharama – Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta ZDK Mensur Sinanović danas je posjetio JU OŠ Alija Nametak u prigradskom naselju Pehare u Zenici i upoznao se sa aktivnostima i projektima koji su pokrenuti od strane menadžmenta škole i školskog odbora.

Direktorica škole Hatidža Dedić i predsjednik školskog odbora Jasmin Imamović upoznali su ministra Sinanovića sa projektima koji su pokrenuti i koji se trenutno realizuju u osnovnoj školi Alija Nametak koju pohađa 620 učenika koji žive na području pet mjesnih zajednica (Pehare, Ričice, Donja Gračanica, Donja Vraca, Gornja Gračanica). Ovom prilikom direktorica škole i predsjednik školskog odbora su se zahvalili Vladi Zeničko-dobojskog kantona i ministru Sinanoviću na konkretnoj podršci u realizaciji inicijativa i projekata osnovne škole Alija Nametak. Prije nekoliko mjeseci realizovan je projekt energetskog utopljavanja južne strane škole i izrada velikog murala BiH državne zastave. Investitor ovog projekta bila je Vlada ZDK tj. ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta.

Ministar Sinanović je čestitao direktorici škole i predsjedniku školskog odbora na aktivnostima, pokrenutim projektima i entuzijazmu, kao i na dobroj saradnji direktorice škole i školskog odbora. Zajednički rad (nastavničko vijeće, vijeće roditelja, školski odbor, direktorica škole i nadležno ministarstvo) donosi rezultate tj. uspješno se rješavaju infrastrukturni problemi škole na zadovoljstvo učenika i roditelja.

Zenica; 03.10.2017 god.
Školski odbor



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno