Politika Zenica

Ministar Šabani razgovarao s predsjednicima MZ Arnauti, Varda, Puhovac i Gornje Crkvice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ministar prostornog uređenja, prometa i komunikacija i zaštite okoliša Adnan Šabani, danas se sastao sa predsjednicima mjesnih zajednica Arnauti, Varda, Puhovac i Gornje Crkvice kako bi direktno čuo izazove sa kojima se suočavaju mještani prije početka sanacije regionalne ceste Zenica-Arnauti.

Ministar Šabani je naglasio važnost saradnje sa lokalnim zajednicama i uključivanja građana u procese planiranja i razvoja.

-Želimo čuti vaše glasove i razumjeti stvarne potrebe ovih zajednica. Sanacija ceste nije samo infrastrukturni projekat, to je prilika da zajedno oblikujemo prostor koji odražava potrebe i želje svih građana. Nastavljamo raditi na rekonstrukciji i sanaciji putne infrastrukture na svim dijelovima grada Zenice kroz koje prolazi regionalna cesta. Bolje ceste stvorit će i bolje uslove za razvoj turizma na području Zenice ali i cijeloga kantona – istaknuo je ministar Šabani.

Predsjednici mjesnih zajednica iznijeli su ključne aspekte koje bi trebalo uzeti u obzir tokom sanacije ceste. Naglasili su važnost sigurnosti, dostupnosti javnih usluga te očuvanja okoliša.

U narednom periodu poboljšat će se i sigurnost pješaka postavljanjem usporivača brzine (vibracione trake) a planirana je i izgradnja pješačke staze pored škole u Arnautima.

Navedeni projekti imaju za cilj unapređenje infrastrukture i prometne povezanosti, pridonoseći kvaliteti života građana u ovim zajednicama.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno