Politika

Ministar Šabani i gradonačelnik Ganić: Podrška razvojnim projektima u Visokom

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U sklopu redovnih terenskih posjeta, ministar prostornog uređenja, komunikacija i zaštite okoliša, Adnan Šabani, posjetio je grad Visoko gdje je održao sastanak sa gradonačelnikom Mirzom Ganićem. Razgovarano je na temu implementacija razvojnih projekata u segmentu putne infrastrukture koja je u nadležnosti Direkcije za ceste ZDK, ali i projekata za zaštitu okoliša. Sastanku je prisustvovao i direktor Direkcije za ceste ZDK Rasim Kovač.

-Da bi programa utroška sredstava našeg ministarstva bio kreiran shodno realnim potrebama i prioritetima obilazimo lokalne zajednice i razgovaramo s načelnicima i gradonačelnicima, te sagledavamo stvarno stanje na terenu. Danas smo dobili informacije od gradonačelnika Ganića za potrebne investicije u Gradu Visoko, a iz domena su našeg ministarstva, što je sasvim dovoljno da svoje resurse usmjerimo u tom pravcu – naglasio je ministar Šabani te dodao:

-Grad Visoko jedini pored Zenice koji sav svoj komunalni otpad dovozi u regionalnu deoniju Mošćanica, što je za cijeniti i što ćemo prepoznati u narednom periodu kroz kreiranje različitih programa podrške, a kako bi se pojeftinili troškovi transporta. Otvorili smo teme subvencioniranja priključaka plina, što je posebno ostalo u fokusu naše pažnje, jer povećanjem broja korisnika ovog energenta, smanjujemo pojedinačna ložista i osiguravano čišći zrak.

Sastanak je bio prilika za ministra da iz prve ruke sazna o trenutnim izazovima i potrebama koje grad Visoko ima u oblastima putne infrastrukture i zaštite okoliša.

Nakon sastanka istaknuta je važnost saradnje između ministarstva i lokalnih vlasti te je obećana daljnja podrška projektima koji će doprinijeti poboljšanju kvalitete života stanovnika grada Visoko.

PRESS ZDK



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno