Kultura

Ministar Kozlić izrazio spremnost da BZK “Preporod” postane od posebnog značaja za kanton

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ministar Kozlić izrazio spremnost da BZK “Preporod” postane od posebnog značaja za kanton – Delegacija Zajednice općinskih/gradskih društava Bošnjačka zajednica kulture “Preporod” u Zeničko-dobojskom kantonu posjetila je danas Ministra za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK, g -dina Spahiju Kozlića.

Posjeta je imala za cilj da osnaži status jednog od najstarijih i najvećih nacionalnih društava na ovim prostorima, da se iskaže potreba i interes za razvijanjem i jačanjem uloge bošnjačkog identiteta kroz sve segmente života, a što je zadatak BZK “Preporod” da kroz programske smjernice ostvaruje cilj.
Posebno se govorilo da BZK “Preporod” ZDK postane od posebnog značaja za Zeničko-dobojski kanton, kao i ostala nacionalna društva koja djeluju na području ZDK, za što je ministar Spahija Kozlić izrazio veliku spremnost i obećao da će uvrstiti kao prijedlog Skupštini ZDK za narednu budžetsku godinu.
Predsjednik Jašarević se zahvalio na naporima koje čini Ministar Kozlić, i naglasio da bi to bio historijski momenat kako za Preporod tako i za Zeničko-dobojski kanton.

Razgovarano je i o nedavno objavljenom romanu “BEJAT” čiji je izdavač BZK “Preporod” u ZDK, a autor Suvad Hadžić, koji je Ministra upoznao sa idejom izdavanja knjige na turskom jeziku, kao i promociji u Istanbulu naredne godine.

Delegaciju je predvodio Armin Jašarević, predsjednik Preporoda ZDK, Nedim Talić, predsjednik Nadzornog odbora, Suvad Hadžić, član programskog vijeća.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno