Politika

Ministar Isak obišao ugrožene dionice na područnoj regionalnoj cesti u MZ Stranjani te najavio skorašnje radove na istim

Podijeli ovu vijest:

Ministar Isak obišao ugrožene dionice na područnoj regionalnoj cesti u MZ Stranjani te najavio skorašnje radove na istim

Nakon što su mu se mještani zeničke MZ Stranjani nedavno požalili na oštećenja regionalne ceste R413a, koja su izazvana nanosima šljunka i velike količine vode koja dolazi sa lokalnog puta prema mjestu Dolac, kantonalni ministar Arnel Isak je danas posjetio ovu mjesnu zajednicu te se na licu mjesta uvjerio u trenutno stanje na terenu.

Danas sam u društvu direktora Kantonalne direkcije za ceste boravio u MZ Stranjani, gdje sam sa mještanima obišao ugrožene dionice regionalne ceste R413a. Nakon što smo se i lično uvjerili u postojeće stanje, narednih dana krećemo u izradu projekta za sanaciju kompletne dionice Stranjani-Ovnak sa pješačkom stazom i svom popratnom infrastrukturom, a sa radovima bi se trebalo krenuti početkom naredne godine, ističe ministar Isak, dodajući da je planirana i sanacija tog dijela ceste, ali su zbog opstrukcija od strane Gradske uprave Zenica ti radovi obustavljeni.

Isak je ovom prilikom podsjetio da je Vlada ZDK već ranije obezbijedila MILION KM za realizaciju projekta sanacije regionalne ceste R413a, dionica Lokvine-Čajdraš, s tim da je u narednom periodu planirano da se provede tenderska procedura i izabere izvođač radova sa kojim će se potpisati okvirni sporazum na dvije godine.

Inače, realizacijom ovog projekta dio ceste koji je moderniziran prošle godine bit će spojen do raskrsnice u Čajdrašu novim modernim kolovozom i pješačkom stazom.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno