Info

Ministar Fahrudin Čolaković obišao započeto spomen-obilježje u MZ Rosulje

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ministar Fahrudin Čolaković obišao započeto spomen -obilježje u MZ Rosulje, općina Visoko i obećao pomoć Vlade ZDK

Fahrudin Čolaković, ministar za boračka pitanja obišao je započeto spomen- obilježje u Mjesnoj zajednici Rouslje, općina Visoko koje već nekoliko godina stoji nezavršeno. Na zahtjev ove Mjesne zajednice ministar Čolaković je došao kako bi se lično uvjerio u realizaciju dosadašnjih akivnososti na izgradnji spomen-obilježja s obzirom da je Ministarstvo za boračka pitanja i ranije izdvojilo dio sredstava za ovo spomen obilježje.

Dogovoreno je da se zahtjev što prije uputi putem nadležne Službe za boračko – invalidsku zaštitu Općine Visoko kako bi se ove građevinske sezone u potpunosti završili radovi na uređenju ovog spomen- obilježja.

„Imajući u vidu značaj i ulogu branilaca sa područja općine Visoko za odbranu cijele Bosne i Hercegovine, čini mi zadovoljstvo da kako resorni ministar mogu pomoći u realizaciji ovog značajnog projekta čiji je zadatak očuvanje tekovina odbrambeno–oslobodilačkog rata i izraz poštovanja i pijeteta prema onima koji su dali svoj život za odbranu domovine.“- naglasio je Čolaković.

Ove godine završeno je uređenje šehidskog mezarja u Žepču, Vlada ZDK je planirala sredstva za završetak uređenja šehidskog mezarja u Olovu i dijela šehidskog mejzarja u Brezi te još nekoliko spomen-obilježja na području Zeničko – dobojskog kantona.

Do sada su u ovoj godini odobrena sredstva za četiri projekta u Zavidovićima, dva u Žepču, dva u Usori, jedan u Kaknju a očekuje se zahjev za odobravanje sredstava za završetak spomen- obilježja u Tešnju.

Foto: visoko.co.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno