Zenica

Ministar Dario Pekić: Mi nećemo ispunjavati ničije privatne želje

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ministar unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Dario Pekić oglasio se povodom najave da je policija danas trebala asistirati u debloakdi Autobuske stanice Zenica te istakao da nikada neće dozvoliti da se “policija angažira na iznemogle, napaćene i radnike koji se bore isključivo za svoja prava”.

– Policija strogo radi po zakonu i zakonskim procedurama u slučaju “Zenicatransa”. Nema nikakvih zakonskih uslova da bi ovog momenta policija deblokirala Autobusku stanicu Zenica. Mi nećemo ispunjavati ničije privatne želje, nego, kako sam već rekao, radit ćemo isključivo po zakonu – kazao je Pekić, dodavši kako nisu ispunjeni ni uslovi u kojima se angažira policija.

U ovom momentu, ističe ministar Pekić, “nema narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, niti uništavanja imovine, kao ni obustave niti blokade ceste u gradu niti oko “Zenicatransa” te se sve dešava u krugu, mirnim putem”.

Pekić je pozvao gradonačelnika Fuada Kasumovića, menadžment tog preduzeća i Sindikat “Zenicatransa” da riješe situaciju na miran način.

– Sve one koji na ovaj način pozivaju policiju i pokušavaju u javnosti stvoriti sliku da će policija silom nešto uraditi, mi to nećemo nikada dopustiti. Policija radi u interesu zaštite građana, nikako na provođenju sile nad njima – poručio je Pekić.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno