Zenica

Autobuska stanica ni iz drugog pokušaja nije deblokirana, zaštitari se nisu odazvali Kasumovićevom pozivu

Do najavljene deblokade Autobuske stanice u Zenici, prvo jutros u 8 sati,a nakon toga i u novom terminu u 11 sati nije došlo, jer se na licu mjesta nisu pojavili pripadnici zaštitarskih agencija. Angažovanje zaštitarskih agencija, najavio je juče gradonačelnik Fuad Kasumović, uz poziv pripadnicima MUP-a da pruže asistenciju, saopćila je RTV Zenica na svom internet portalu.

Rano jutros na Autobuskoj stanici, koja je autobusima „Zenicatransa-prevoz putnika“, u blokadi od 31. decembra, okupili su radnici ovog preduzeća, kao i brojne novinarske ekipe. Iz Sindikata „Zenicatransa“ su iznova poručili da su spremni na razgovore o uslovima za deblokadu Autobuske stanice ali sa nadležnima iz policije ali ne i sa privatnim zaštitarskim agencijama.

“Očekujemo sjednicu Gradskog vijeća i usvajanje amandmana na budžet grada o pomoći „Zenicatransu“ , kako bi vrlo brzo mogli staviti u funkciju naše autobuse i nastaviti rad”,poručio je predsjednik Sindikata, Huso Sarvan.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem