Zenica

Ministar Čolaković sa predstavnicima boraca

Ministar Čolaković sa predstavnicima boraca
Ministar Čolaković sa predstavnicima boraca
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ministar Čolaković sa predstavnicima boraca- Danas je ministar za boračka pitanja Zeničko-dobojskog kantona održao radno- konsultativne sastanke sa pomoćnicima načelnika/ gradonačelnika nadležnih općinskih/ gradske službe i predsjednicima kantonalnih branilačkih udruženja.

Tema sastanka je upoznavanje istih o prijedlogu Programa poticaja za zapošljavanje i samozapošljavanje pripadnika branilačke populacije koji trebaju biti upućeni Vladi Zeničko- dobojskog kantona na usvajanje.

Ministar je prezentirao kriterije, postupak i način realizacije navedenih programa, uz sugerisanje da pomoćnici načelnika svih općina /grada Zeničko- dobojskog kantona i predsjednici kantonalnih udruženja uzmu aktivno učešće da bi se omogućila što bolja i uspješnija realizacija navedenih programa.

Prisutni su iskazali krajnje pozitivan stav spram predloženih programa te obećanje da će maksimalno ispratiti kako proceduru tako i realizaciju istih.

Sastanak je omogućio i otvaranje drugih tema vezanih za aktivnosti koje provodi Ministarstvo i realizaciju dopunskih prava branilačke populacije.

Ministarstvo za boračka pitanja



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno