Zenica

Ministar Arnel Isak najavio rješavanje apsurdnog načina čišćenja snijega u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Zimsko održavanje puteva u Zenici izazvalo je brojne rasprave i polemike u javnosti nakon što je Gradska služba Grada Zenica u zvaničnim dokumentima povodom zimskog održavanja puteva Glavne gradske magistrale (GGM) navela da će čistiti samo jednu kolovoznu traku, a Kantonalna direkcija za ceste ZDK drugu kolovoznu traku.

Ministar Isak danas je izjavio da će izvođaču zimskog održavanja puteva kojeg je odabrao Zeničko-dobojski kanton za Zenicu Almy Transportu izdati nalog za izbor podizvođača kojeg izabere Grad Zenica, da li to bila ALBA ili Komgrad-Ze te da će jedno od ta dva izvođača čistiti obje kolovozne trake na GGM-u.

“Ovo je bila dugogodišnja praksa koju želim prekinuti. Ne mogu dopustiti da građani trpe i samo slušaju ko je odgovoran, a ulice zatrpane snijegom. Jedna cesta, jedan izvođač”, izjavio je Isak.

Za zimsko održavanje puteva u ZDK izdvojeno je više od 300.000 KM. Ugovor za održavanje puteva potpisan je na vrijeme, a nadležni su obišli i punktove kako bi se uvjerili u opremu i materijal koji na raspolaganju imaju zimske službe.

“Ne možemo dopustiti da nas iznenadi snijeg. Ne želimo da se prebacuju odgovornosti ko je kriv, a ko ne. Sigurnost građana nam je na prvom mjestu”, zaključio je Isak.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno