Ostali sportovi

Mini odbojka u BiH – Potpisan memorandum o saradnji

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Mini odbojka u BiH – Prijateljska odbojkaška utakmica zenskih reprezentacija BiH i Švedske bila je dobra prilika da se na jednom mjestu nađu, sa ovih prostora, svi oni kojima je odbojka u srcu i koji su angažovani bilo u klubovima, bilo u školama odbojke ili odbojkaškim akademijama.

Predsjednik Odbojkaške akademija “Block out” Haris Hasanica je predhodno kontaktirao sa istima sa prostora ZEDO kantona, i predložio da se ta prilika iskoristi za sastanak i dogovor o budućoj saradnji po pitanju sistemskog takmičenja najmlađih kategorija: predpionira, pionira, mlađih kadeta i kadeta, kako u muškoj tako i ženskoj konkurenciji.
Ovoj inicijativi odazvao se Maglaj, Zavidovići, Tešanj, Kakanj, Breza i Zenica.

Visoko, Žepce i Olovo su pozdravili ovu inicijativu uz izvinjenje da nisu u mogućnosti prisustvovati sastanku zbog radnih obaveza jer je u pitanju radni dan.
Svi prisutni su izneli da imaju upravo taj problem jer ove kategorije djevojčica i dječaka u toku godine, na jednom ili dva vikenda odigraju 3 do 4 zvanične utakmice. Iz tih razloga dolazi i do osipanja polaznika škola odbojke jer djeca kada nemaju takmičenja gube motiv a i njihovi treneri takođe.

Dogovoreno je da inicijator ovog sastanka OA “Block out” do kraja maja pripremi prijedlog o načinu udruživanja, načinu rada i saradnje kao i, ono što je najviše zagolicalo prisutne, Propozicije takmičenja u Mini odbojci. Ova vrsta takmičenja djece na prostorima BiH nije do sada zaživjela tako da će to biti prvi  veliki ikorak u korist najmlađih odbojkašica i odbojkaša.

Na sastanku tipa okruglog stola, na poziv Zorana Mihajlovića sportskog edukatora OA “Block Out” bio je prisutan i Vladimir Jolić  sa licencom FIVB skauta i statističara koji već niz godina radi sa klubovima i reprezentacijama širom Evrope. On je izneo svoja iskustva i viđenja po pitanju Mini odbojke koja je u Evropi jako popularna i ima sve više i više pristalica. To su “prava ligaška takmičenja” ovog uzrasta koja osim što motivišu djecu, motivišu i njihove roditelje da se aktivno ukjuče u realizaciju planova i programa škola odbojke.

Svi prisutni su na kraju ovog “okruglog stola” podpisali Memorandum o saradnji čime su potvrdili svoje interesovanje za realizaciju ovog projekta.
U dogovoru sa selektorom reprezentacije Dr. Goranom Nesićem napravljen je zajednički snimak učesnika “okruglog stola” sa reprezentacijom i stručnim štabom.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno