Zabava

Mima Kemez i Karma: zenički pogled na sevdah

Mima Kemez i Karma - zenički pogled na sevdah
Mima Kemez i Karma - zenički pogled na sevdah
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Mima Kemez i Karma: zenički pogled na sevdah- Muzička umjetnica Mima Kemez i njena grupa KARMA premijerno su se predstavili zeničkoj publici sa novim zvukom, interesantnim interpretacijama i autorskim radom.

Koncert je održan u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica u okviru kulturne manifestacije Zeničko proljeće.

Na njihovom repertoaru našlo se 13 kompozicija u kojima su predstavili svoj autorski rad, te zanimljive aranžmane sevdalinki.

„Ekipu sam okupila 2014. godine te smo u to vrijeme nastupali kao sevdah trio. No, kako život uvijek ima druge planove, moj poslovni angažman me odveo u Dubai gdje sam radila kao profesorica klavira i pjevanja. Čežnja prema porodici i Bosni je uvijek bila tu, te sam se nakon isteka radnog ugovora odlučila za povratak. U BiH sam se vratila krajem januara ove godine i odlučila sam nastaviti započetu priču. Tako je i nastala Mima Kemez & KARMA. Odlučili smo u Zenici napraviti prvi koncert jer je upravo tu sve i počelo. Cilj nam je da podstaknemo i motivišemo mlade ljude na zajedničko djelovanje i autorski rad. Iako smo tek na početku, uspjeli smo napuniti BNP Zenica i još jednom zahvaljujemo na velikoj podršci našim sugrađanima”, priča autorica projekta u razgovoru za Radiosarajevo.ba.

Mima Kemez posebno želi istaći koliki značaj za nju ima jedna osoba i jedna nagrada:

“Vrlo je bitno spomenuti jednu veoma dragu osobu, koja me na neobičan način i inspirisala da započnem ovu priču. Za nju sam saznala 2013. godine, kada je moj tadašnji a capella sastav Bel Canto bio dobitnik nagrade fondacije koja nosi njeno ime. Bila je to Farah Tahirbegović, mlada umjetnica koja je prerano preminula, ali nam i danas daje inspiraciju. S pravom mogu reci da sve ono što se dešavalo nakon te nagrade je uzročno-posljedična veza koju sam doživjela, preživjela i na kraju nazvala- KARMA“, kazala je Mima za portal Radiosarajevo.ba.

Ekipu benda Mima Kemez & Karma sačinjavaju: Admir Čuruković (gitara), Dalibor Ivandić (bas gitara), Almin Redžepović (klarinet i saxophon), Semir Solo (perkusije), Vanja Radoja (violina) i Mima Kemez (klavir i vokal).

U nastavku, Mima nam je kazala o planovima za budućnost:

„Drago mi je da su nas ljudi lijepo prihvatili u Zenici, evo drugi dan nakon koncerta, telefon ne prestaje da zvoni i zaista sam sretna da se publici dopalo. Trenutno dogovaramo koncert u Tuzli i nadamo se da ce ova priča zivjeti dugo.“

radiosarajevo.ba

Čuj Omere dilbere – Mima & Karma BNP 2016

ja sam pronašla svoju stazu 🙂 evo jedan mali djelić atmosfere iz BNP sa koncerta Mima Kemez & KARMA Nadam se da neće stati samo na ovom koncertu, šteta bi bilo da šire narodne mase ne poslušaju njihove ideje, aranžmane i interpretacije. Mima i vrijedni momci utkali su dušu u ovaj koncert. Bravo, bravo drugari!!! Samo naprijed.

Posted by Danijela Curic on 29. Mart 2016



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno