Zenica

Mikrofin u Zenici opremio prostorije Škole za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju osoba sa poteškoćama u razvoju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Mikrofin u Zenici opremio prostorije Škole za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju osoba sa poteškoćama u razvoju – Škola za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju osoba sa poteškoćama u psihofizičkom razvoju iz Zenice jedina je škola na prostoru Zeničkog-dobojskog kantona u kojoj se pruža osnovno obrazovanje djeci sa poteškoćama u razvoju i tom smislu njen redovan rad je od izuzetnog značaja za 55 štićenika koji pohađaju ovu ustanovu.

Dotrajala stolarija i loša izolacija prostorija u kojoj borave štićenici , naročito u zimskom periodu koji predstoji u velikoj mjeri otežava rad ove ustanove, što je bio dovoljan razlog predstavnicima Mikrokreditnog društva Mikrofin da se aktivno uključe u riješavanje ovog problema.

Drago mi je što smo bili u prilici pomoći jer smo svjesni koliko je normalno funkiconisanje ove ustanove važno za sve štićenike i  njihove roditelje. Nadamo da će im prozori i ostala oprema koju smo donirali obezbjediti uslove za redovno odvijanje školskih aktivnosti“, istakla je Sanja Babić Halilović, šefica filijale Mikrofina u Zenici ne skrivajući svoje zadovoljstvo zbog ove donacije i njenog humanog cilja.

 „Glavni cilj i vodilja ove ustanove, odnosno našeg osoblja jeste da osposobimo učenike da po završetku školovanja budu samostalne osobe, spremne za životne izazove koji se postave pred njih. Kao i svaka škola, susrećemo se sa problemima razne prirode, ali zajedno u saradnji sa institucijama i kompanijama poput Mikrofina trudimo se da prevazilazimo te prepreke.“ istakao je Tarik Salčinović, direktor ove škole.

Škola za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju osoba sa poteškoćama u psiho-fizičkom razvoju Zenica osnovana je 1967. godine, a danas je pohađa 55 učenika, uzrasta od 7-21 godine starosti koji su podijeljeni u 12 odjeljenja prema godinama starosti i psihofizičkom stanju.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno