Zenica

FOTO: Promoviran „Bošnjački kviz znanja“

FOTO: Promoviran „Bošnjački kviz znanja“ – U Muzeju Grada Zenice, u suorganizaciji udruženja KPS „Baton“ Zenica (u utorak, 27.12.2018.), u sklopu  Batonovih muhabeta,  priređena je promocija projekta Kulturnog centra „Karneol“, pod naslovom „Bošnjački kviz znanja“.

Autorice sofver aplikacije kviza Selma Ahmad i Mubina Salkić, predstavile su platformu prvog interaktivnog kviza koji ima za cilj da putem igre i zabave prvenstveno mladima ponuditi mogućnost sticanja novih znanja o domovini, narodu i vlastitoj vjeri.

Promotori su bili doc.dr.Mevludin Dizdarević, doc.dr.Esmir Halilović, a domaćin manifestacije je bio mr. sc. Amir Ismić. O važnosti ovog projekta govorio je i prof. dr. sc. Smajil Durmišević, a istaknuta je i zahvalnost prema Ifeti Memišević, koja je prva prepoznala i tehnički podržala realizaciju projekta.

Kako su istakli promotori, „Bošnjački kviz znanja“ je jedinstven projekat u cjelokupnoj bošnjačkoj kulturno-historijskoj i edukacijskoj praksi, budući da se po prvi put u mehanizme za sticanje znanja uključuju savremene digitalne i interaktivne platforme. Interaktivna igra, koja proizilazi iz tehnike kviza, otud je najbolji okvir za recepciju znanja o bošnjačkim, a time i bosanskohercegovačkim vrijednostima – rečeno je na promociji.

„Bošnjački kviz znanja“ zasad je moguće preuzeti sa sljedeće adrese: tinyurl.com/ybr44fyt, a uskoro će se naći i u drugim medijalnim formama.

dipl. iur. Selma Ahmad

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem