Info

MI Bajra spremna investirati u razvoj stočarstva

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Mesna industrija Bajra spremna investirati u razvoj stočarstva na području ZDK – Nakon što je prošle sedmice obavio razgovore sa stranim investitorom Henrijem Tjakokom (Delta Frost) o unaprijeđenju poljoprivrede, kada su razmatrane mogućnosti novog zapošljavanja, kroz razvoj ovog sektora sa zagarantovanim otkupom i proširenjem asortimana voća i povrća, koji se u cijelosti plasira na EU tržište, kandidat za gradonačelnika Eldin Vrače obavio je razgovore i sa domaćim investitorima.
Tokom ove sedmice kandidat za gradonačelnika obavio je razgovore sa predstavnicima Mesne industrije Bajra o unapređenju i razvoju stočarstva. Numo Haseljić, direktor Mesne industrije Bajra rekao je da uprkos tome što su poticaji za uzgoj junadi i bikova u Federaciji BiH tri puta veći u odnosu na poticaje u Republici Srpskoj, ipak je manji bh entitet veći izvoznik žive stoke. Haseljić ističe da su iz Mesne industrije Bajra spremni otkupiti sve što se proizvede, ne samo na području Zenice već cijelog Zeničko-dobojskog kantona.
Predsjednik Snage centra i direktor Mesne industrije Bajra razgovarali su i o administrativnim preprekama koji postoje u Zenici, a koji su jedan od glavnih razloga zbog kojih kako domaći tako i strani investitori zaobilaze Zenicu kao mjesto investiranja. Uprkos tome, Haseljić ističe da je Mesna industrija Bajra, koja trenutno u svojim poslovnim jednicima zapošljava oko 100 Zeničana, spremna uložiti oko 10 miliona KM za novi izgled pratećih sadržaja i objekata uz GGM, te na taj način povećati broj zaposlenih u ovom gradu.
U cilju socijalne stabilizacije i ekonomskog razvoja, kandidat Snage Centra za gradonačelnika Zenice Eldin Vrače je spreman da, zajedno sa stranim i domaćim investitorima, gradi bolju budućnost našeg Grada.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno