Info

MFS-EMMAUS: Prikupljeno i podijeljeno više od 40 tona kurbanskog mesa

MFS-EMMAUS: Prikupljeno i podijeljeno više od 40 tona kurbanskog mesa  – Domaća humanitarna nevladina organizacija MFS-EMMAUS ove godine je za vrijeme Kurban bajrama prikupila više od 40 tona kurbanskog mesa. Najveći dio mesa namijenjen je za potrebe korisnika Prihvatnog centra „Duje“, Narodne kuhinje u Doboju i Internatskog smještaja za djecu u Srebrenici, a više od 10 tona mesa podijeljeno je lokalnom stanovništvu i porodicama širom BiH. Prošle godine MFS-EMMAUS prikupio je 36 tona kurbanskog mesa.

Ove količine mesa prikupljenje su zahvaljujući do sada najvećem odzivu građana koji su na svoju inicijativu predali svoje meso u našu organizaciju ali i onih koji su uplatili novac za kurbane na naše transakcijske račune uključujući i bosanskohercegovačku dijasporu.

„Ova aktivnost koju MFS-EMMAUS realizuje svake godine za vrijeme Kurban bajrama od velikog je značaja jer uveliko pomaže u redovnoj ishrani naših korisnika, ali i pruža nam mogućnost da radost bajrama donesemo u domove mnogih porodica u Bosni i Hercegovini, posebno onih koji žive u ruralnom području Istočne Bosne, u kolektivnim naseljima, osobama treće životne dobi i sl. Svima koji su sudjelovali u ovoj akciji smo neizmjerno zahvalni na pomoći jer vaša podrška i solidarnost daje nam snagu da nastavimo dalje sa našim humanitarnim radom”, izjavio je Hamzalija Okanović direktor humanitarne organizacije MFS-EMMAUS.

Veliki dio mesa prikupljen je uz podršku organa Islamske zajendice u BiH sa područja Muftijstva tuzlanskog (Medžlisa islamske zajednice Živinice, Gradačac, Srebrenik, Puračić, Gračanica, Džemat Vukovije Donje, Čelić, Srebrenica) Muftijstva zeničkog (MIZ Tešanj i Žepče), Muftijstva sarajevskog (MIZ Visoko), Muftijstva banjalučkog (MIZ Kotor Varoš i Prnjavor), te zahvaljujući Islamskoj zajednici Bošnjaka u Austriji – IZBA.
Kao i uvijek podršku su nam pružili i naši dugogodišnji prijatelji i donatori: Sharjah Charity International, IHH Insani yardim vakfi, organizacija WEFA, Deniz Feneri, Asocijacija „WAMY-NEDWE“, Hasene, Yardimeli, a ove godine njima su se pridružile i organizacija Crveni polumjesec i Fondacija Diyanet iz Turske, organizacija Laznas AQL iz Indonezije, SOS Dječija sela Gračanica, te Dom za djecu bez roditeljskog staranja Tuzla, navode iz MFS-EMMAUS-a.

Dobro se boljim vraća!

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem