Info

Meteorolozi objavili vremensku prognozu za naredne dvije sedmice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Meteorolozi objavili vremensku prognozu za naredne dvije sedmice – Meteorolozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda objavili su prognozu vremena za period od 25. decembra 2018. do 7. januara 2019.

Nakon iznadprosječnog toplog vikenda, od utorka slijedi pad temperature zraka. U utorak i srijedu u centralnoj Bosni moguć je slab snijeg, a na sjeveru i sjeveroistoku Bosne kiša ili susnježica.

Od četvrtka pa do kraja sedmice očekuje se stabilno i pretežno sunčano vrijeme. U Bosni moguća je jutarnja magla, koja se može zadržati i veći dio dana.

Jutarnje temperature zraka u Bosni prognoziraju se između -4°C i 0°C, a u Hercegovini od 0 do 5°C. Maksimalne dnevne temperature u Bosni očekuju se između 0°C i 5°C, a u Hercegovini od 6°C do 10°C.

Početkom sljedeće godine prema dostupnim prognostičkim materijalima prognozira se nestabilno vrijeme sa snijegom u većem dijelu Bosne.

U Hercegovini početkom januara očekuje se nastavak stabilnog i suhog vremena. Jutarnje temperature zraka od -5°C do 0°C na jugu zemlje do 5°C, a najviše dnevne od 2°C do 8°C.

ba.n1info.com



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno