Info

Meteorolozi objavili prognozu do kraja mjeseca: Kada dolaze obilne padavine i promjena vremena?

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Meteorolozi objavili prognozu do kraja mjeseca: Kada dolaze obilne padavine i promjena vremena?- Federalni hidrometeorološki zavod objavio je prognozu do 31. oktobra 2023. godine.

Polje povišenog zračnog pritiska dominira nad većim dijelom zapadne i južne Evrope, pa tako diktira vremenske prilike i u Bosni i Hercegovini. Naredna dva dana u našoj zemlji očekuje se stabilno i oblačno vrijeme.

Jutarnja magla po dolinama duž riječnih tokova i mraz na planinama i visoravnima obilježiće ponedjeljak i utorak. Također vjetar sjevernog smjera na jugu i jugozapadu Bosne i Hercegovine pojačaće osjet nelagode i hladnoće.

Od srijede, 18. oktobra, uz skeretanje vjetra na dominantno južno stujanje doći će do promjene vremenskih prilika. Oblačno, vjetrovito uz česte padavine, obilnije na jugu, jugozapadu i u centralnim predjelima, izgledne se sve do kraja ovog mjeseca.

Do 18. oktobra u Bosni i Hercegovini, uz vjetar sjevernog smjera, očekivane vrijednosti temperatura zraka na planinama i visoravnima, zapadne, jugozapadne, centralne i istočne Bosne, kretaće od -3 do 2 °C, u nižim kotlinskim predjelima Bosne jutra svježija uz minimalne temperature od 4 do 9 °C, dok se u Hercegovini prognozira od 13 do 18 °C. Maksimalne dnevne temperature zraka u Bosni se očekuju od 12 do 17, na jugu zemlje do 20 °C.

Od 18. oktobra uz dominantan vjetar južnog smjera minimalne temperature u Bosni od 9 do 14 °C, u Hercegovini od 11 do 16 °C, danju najviše temperature zraka u Bosni od 19 do 24, u Hercegovini od 21 do 26 °C.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno