Info

Meteorolozi najavili: Stiže nam promjena vremena u BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Meteorolozi najavili: Stiže nam promjena vremena u BiH – Prva sedmica jula u Bosni i Hercegovini biće natprosječno topla, pretežno sunčana s nešto svježijim jutrima u odnosu na predhodnu sedmicu, saopćeno je danas u srednjoročnoj prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda. Promjena je najavljena za sljedeću sedmicu kada će temperature biti znatno niže.

Kako navode meteorolozi, u Bosni su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina, a sredinom sedmice kiša je moguća i na jugu zemlje.
Jutarnje temperature zraka u Bosni prognoziraju se između 15°C i 20°C, a na jugu zemlje od 21 do 26°C. Maksimalne dnevne temperature očekuju se između 25°C i 30°C, a na jugu zemlje do 35°C.

Prema raspoloživim sinoptičkim kartama od 8.7. očekuje se nestabilno vrijeme sa kišom. Obilnije padavina moguće su u zapadnim i sjevernim područjima Bosne. Temperature zraka bit će u padu, tako da će osjećaj vreline nestati.

Jutarnje temperature zraka kretat će se u rasponu od 12°C do 16°C u Bosni, a na jugu zemlje do 18°C. Temperature zraka tokom dana u Bosni bit će oko 24°C, a u Hercegovini do 28°C. U prvoj prognoziranoj sedmici UV index bit će visok, tako da bi trebalo smanjiti boravak na otvorenom u najtoplijem dijelu dana i adekvatno se zaštititi, saopćeno je.

N1



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno