Ostali sportovi

Mesud Pezer stigao u BiH: Predstavio sam svoju zemlju u najboljem svjetlu

Podijeli ovu vijest:

Mesud Pezer, bh. atletičar koji je na Olimpijskim igrama u Tokiju osvojio 11. mjesto u finalu bacanja kugle, doputovao je danas u Bosnu u Hercegovinu gdje su ga na aerodromu u Sarajevu, u nešto manjem broju zbog ograničenja usljed pandemije dočekali poznanici, porodica, ali i ostali građani BiH.

Pezer je istakao da je Bosnu i Hercegovinu predstavio u najboljem svjetlu te da se ponosi sobom i svojim timom.

“Ponosim se onim što smo uradili, pogotovo u kvalifikacijama gdje sam ostvario jako dobar rezultat kvalfikujući se direktno u finale. U finalu se desio jedan mali eksces, ali ne želim sada pričati o tome. Zbog toga nisam mogao dati sve od sebe, ali dobro, osvojio sam 11. mjesto, mnogo sam ponosan na sebe i predstavio sam svoju zemlju u najboljem svjetlu”, naveo je Pezer.

Naglasio je da je u protekle dvije godine Olimpijski komitet finansijski podržao sportiste te da se rezultat tih ulaganja već vidi.

“Ostvarili smo dva finala i tu je naš Nedžad koji je ostvario peto mjesto. Nadam se da će se nastaviti s ulaganjem i u nas i da ćemo uzeti i tu jednu medalju koju svi čekamo u Parizu”, poručio je Pezer.

Pezer je osvojio 11. mjesto u bacanju kugle na Olimpijskim igrama u Tokiju i ovo je njegov najbolji plasman na jednom takvom takmičenju.

Autor: N1

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno