Biznis

Messer još čeka Agenciju: Hoće li se u Zenici nastaviti proizvodnja kisika?

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Iz Ministarstva zdravstva FBiH smatraju da pogon u Zenici ispunjava uslove za punjenje kisika

U nedavnim poplavama koje su zadesile glavni grad, stradala je i punionica kisika firme Messer, koja je jedini licencirani proizvođač i dobavljač medicinskog kisika u Bosni i Hercegovini. Kako ne bi došlo do obustave u isporuci kisika bolnicama, iz ove firme su od nadležnih institucija tražili privremenu dozvolu za punjenje kisika u Mostaru i u Zenici.

– Federalno Ministarstvo zdravstva je donijelo rješenje kojim se potvrđuje ispunjenost uvjeta prostora i opreme u proizvodnom pogonu u Zenici – kazali su nam iz ovog ministarstva.

Rješenje je, pojašnjavaju, dostavljeno Agenciji za lijekove i medicinska sredstva Bosne i Hercegovine, kao dokaz o ispunjavanju uvjeta za proizvodnju, ispitivanje i kontrolu kvaliteta lijekova, kao i izradu i skladištenje lijekova. Međutim, naglašavaju kako konačnu dozvolu za proizvodnju medicinskog gasa izdaje Agencija.

– Po okončanju postupka koji vodi Agencija, ukoliko se on pozitivno riješi, na lokaciji u Zenici se nastavlja proizvodnja, kažu.

Iz Agencije nam jučer nisu odgovorili kada će odluka biti donesena.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno