Info

Merhamet: pripremljeno 150.000 iftara

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Merhamet: pripremljeno 150.000 iftara – Muslimansko dobrotvorno društvo “Merhamet”, osim radovnih aktivnosti, pripremilo je tokom ramazana više od 150.000 iftara i socijalno ugroženim građanima podijelio oko 5.000 paketa sa prehrambenim artiklima i sredstvima za higijenu, saopćio je daans “Merhamet”.

Zajedničkih iftari organizirani su širom BiH za osobe u stanju socijalne potrebe, za povratnike, te “članove udruženja žrtava agresije na BiH, ali i izbjeglice iz Sirije i drugih zemalja koje su utočište našle u Beogradu”.

Ove godine je “Merhamet” prvi put organizirao zajednički iftar u rodnoj kući prvog predsjednika Predsjedništva BiH Alije Izetbegovića u Bosanskom Šamcu.

“Nastojali smo da dođemo do najudaljenijih mjesta širom BiH i da radost iftara podijelimo sa brojnim postačima. Ovo su do sada najuspješnije ramazanske aktivnosti ‘Merhameta’, koje su postale tradicionalne”, kaže se u saopćenju.

“Ovogodišnje ramazanske aktivnosti ‘Merhameta’ podržale su brojni donatori, firme i pojedinci, a, osim uposlenika ‘Merhameta’, bio je angažiran veliki broj volontera. Upravo zahvaljujući svima njima, ovogodišnje ramazanske aktivnosti su bile tako uspješne i ovom prilikom upućujem neizmjernu zahvalnost svima”, izjavio je predsjednik HO ‘Merhamet’ MDD Hajrudin Šahić.

Svim muslimanima u BiH i dijaspori uputio je čestitke povodom predstojećeg Ramazanskog bajrama.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno