Zenica

Memorandum ZDK, Pedagoškog zavoda i Save the Chlidren

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Memorandum ZDK, Pedagoškog zavoda i Save the Chlidren – Potpisan je Memorandum o saradnji između Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport,  Pedagoškog zavoda i  Save the Children za sjeverozapadni Balkan u provedbi projektaJačanje socijalnog uključivanja – jednako i kvalitetno obrazovanje za podršku uspješnom razvoju djece sjeverozapadnog Balkana 2016-2018.“ i projekta  „Dostupno i kvalitetno obrazovanje za djevojčice i dječake Rome“.

U ime ugovornih strana, Memorandum o saradnji su potpisali Mensur Sinanović, ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport u Vladi Zeničko-dobojskog kantona, Munevera Selmanović, direktorica Pedagoškog zavoda i Andrea Žeravčić, drektorica Save the Children.

Projekt „Jačanje socijalnog uključivanja – jednako i kvalitetno obrazovanje za podršku uspješnom razvoju djece sjeverozapadnog Balkana 2016-2018.“ u svom fokusu ima razvijanje Modela  Ishodi učenja za matematičko područje kako bi se osiguralo da razvijeni nastavni planovi i programi budu  bazirani na ishodima učenja i ključnim kompetencijama za cjeloživotno učenje, da se u nastavi primjenjuju strategije učenja i podučavanja koje potiču kritičko mišljenje i razvoj poduzetničkog duha, a kao krajnji cilj da rezultira većim postignućima učenika kada je u pitanju nastavni predmet matematika.

Saradnja Ministarstva, Pedagoškog zavoda i Save the Children na razvijanju Modela Ishodi učenja za matematičko područje rezultat je uspješne saradnje ovih institucija na razvijanju Modela Ishodi učenja u jezičko-komunikacijskom području u periodu 2012-2015. godine.

Projekt „Dostupno i kvalitetno obrazovanje za djevojčice i dječake Rome“ ima za cilj doprinijeti unapređenju socijalne inkluzije i povećanju životnih mogućnosti za najugroženije grupe djece i njihove porodice, sa fokusom na Rome.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno