Zenica

FOTO: Predstavljamo – Gorska služba spašavanja – GSS stanica Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Predstavljamo – Gorska služba spašavanja – GSS stanica Zenica – Stanica Zenica je udruženje koje se bavi (volonterski) spašavanjem ljudi i njihovih dobara u extremnim uslovima i na nepristupačnim terenima, takođe u pratnjama planinarskih manifestacija kao što su pješačenjem do zdravlja ili razne planinarske transverzale.

Osnovana davne 1971. godine, Stanica Zenica je bila jedna od najboljih stanica na prostoru bivše Jugoslavije. Iskustvo, znanje i tehničku opremljenost zeničkih spasilaca crpile su kolege iz ostalih Stanica.  Stanica je 2009. godine s Civilnom zaštitom Grada Zenice potpisala Ugovor o zaštiti i spašavanju s visokih objekata i nepristupačnih terena.

Provjera stanice i pokazna vježba GSS stanice Zenica biti će održana na lokalitetu Janjičkih stijena  24. Novembra 2016  u 11:00 sati.  U programu vježbe biće simulacija nesreće koja se desila prošle godine kada je mladić (17)  pao sa litice Janjičkih stijena, koju su uspješno obavili spasioci GSS Zenica i operativci specijalne jedinice MUP-a ZDK.

Ovim putem pozivamo sve zainteresovane da dodju i podrže naš rad.

GSS Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno