Zenica

Memorandum o saradnji

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica i Filozofski fakultet Univerziteta su u Zenici, organizovali potpisivanje memoranduma o saradnji. Svečano potpisivanje memoranduma je organizovano na Filozofskom fakultetu danas uz prisustvo predstavnika Yunus Emre Instituta u BiH i predstavnika turske vojne misije u BiH. U ime Filozofskog fakulteta memorandum o saradnji je potpisao dekan pr.dr.Damir Kukić. U ime Mostova Prijateljstva memorandum je potpisao izvršni menadžer Jasmin Imamović.

Cilj potpisivanja ovog Memoranduma je doprinos u razvoju postojećih veza i saradnje između Fakulteta i Asocijacije. U okviru Memoranduma planira se ostvarenje saradnje sa Odsjekom za turski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Zenici, jačanje partnerstva i prijateljstva sa Fakultetom i Institutom Yunus Emre što će omogućiti jačanje, promovisanje i razvijanje akademske i istraživačke saradnje, posebno u vezi sa zajedničkim učetvovanjem u projektima između BiH i Turske.

Aktivnosti kojim će se potpisnici memoranduma o saradnji baviti su sljedeći:
pružanje pomoći pri izradi i realizaciji zajedničkih projekata iz oblasti nauke, kulture i sporta;
· promociju tradicije i kulture BiH naroda i naroda Republike Turske;
· zajedničko učešće i organizacija kurseva, obuka, seminara, konferencija;
· zajedničko učešće na međunarodnim događajima; uzajamnu saradnju i unapređenje odnosa između BiH i Republike Turske preko Instituta Yunus Emre;

Prva zajednička aktivnost Filozofskog fakulteta,(odsjek za turski jezik), Asocijacije Mostovi Prijateljstva i Yunus Emre Instituta je organizovanje kursa turskog jezika za članove Mostova Prijateljstva, koji je simbolično počeo danas u prostorijama Filozofskog fakulteta.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno