Zenica

Medžlis IZ Zenica: Pročitajte imena 15 članova novog Izvršnog odbora

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Od prvog januara Medžlis Islamske zajednice Zenica ima novi sastav, koji je u petak na svojoj konstituirajućoj sjednici izabrao i svog novog predsjednika. Kako je ranije objavio Zenicablog NA OVOM LINKU, na sjednici IO MIZ Zenica između dva kandidata, većinom glasova za novog predsjednika Medžlisa, u naredne četiri godine izabran je Besim Begić. Protukandidat je bio Tarik Čaršimamović.

Po Ustavu Islamske zajednice, Medžlis je organizaciona jedinica sa najmanje sedam džemata. Medžlis IZ-e Zenica je jedan od većih Medžlisa u Bosni i Hercegovini koji broji 75 džemata na svom području. Upravljačku strukturu Medžlisa čine: Skupština i Izvršni odbor. Skupštinu Medžlisa sačinjavaju članovi izabrani u svim džematima i to: dva člana – džemati do 200 članova i tri člana – džemati preko 200 članova. Izvršni odbor Medžlisa Zenica ima 15 članova, od čega je 14 izabrano na izborima po principu ugleda u članstvu, dok je glavni imam član Izvršnog odbora po položaju.

Kako sazanje Zenicablog, na temelju člana 26. Izbornih pravila (maj 2022. godine,) te uvida u Zapisnik o provedenom glasanju za članove izvršnog odbora Medžlisa, Glavna izborna komisija je verifikovala novi saziv članova Izvršnog odbora Medžlisa IZ Zenica, na mandat od četiri godine.

Tako, od 1. januara ove godine Izvršni odbor Medžlisa IZ u BIH Zenica čine:

– Tarik Čaršimamović
– Safet Husejnović
– Admir Ćerim
– Edin Beganović
– Benjamin Doglod
– Namir Škaljo
– Besim Begić
– Izet Pehlić
– Emina Grabus
– Adem Nušinović
– Amir ef. Kaknjo
– Fahir ef. Arnaut
– Enes ef. Beganović
– Ishak ef. Efendić

Glavni imam medžlisa Jakub ef. Salkica član je Izvršnog odbora Medžlisa po položaju.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno