Ljudi

Međunarodno priznanje: Fotografija Dade Ruvića iz Zenice izabrana među “Fotografije iz zraka 2022.” u izboru Rojtersa

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dado Ruvić, naš sugrađanin koji radi za najveću svjetsku novinsku agenciju Reuters, dobio je u matičnoj kompaniji još jedno važno, međunarodno priznanje, potvrđeno je Zenicablogu.

Naime, Ruvićeva fotografija nastala baš u Zenici izabrana je u izbor za najbolju fotografiju iz zraka u 2022. u konkurenciji svih Reutersovih medijskih radnika u svijetu. Krajem svake godine Reuters bira najbolje fotografije, i to po sekcijama/kategorijama, ali i globalno, kao “Fotografije Godine”,

– Posebno mi je drago jer se ove godine našla fotografija iz mog grada i to u izboru od nekoliko miliona fotografija koje tokom godine novinska agencija Reuters objavi. Fotografija je nastala tokom obilježavanja blagdana “Svi Sveti”, a nastala je na Gradskom groblju Crkvice. Već nekoliko godina koristim dron kako bi napravio fotografiju iz tog “posebnog” ugla, a koji građani nemaju priliku vidjeti. Svake godine u objavama u velikom broju svjetskih medija budu baš fotografije iz Zenice, a posebno mi je drago da je ove godine moja fotografija izabrana u najužem krugu fotografija koje su obilježile godinu, rekao je Ruvić za Zenicablog.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno