Zenica

Međunarodni veteranski ragbi turnir „AMIR HALILOVIĆ“

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
U čast sjećanja na nezaboravni lik i djelo našeg sugrađanina Amira Halilovića, koji je u ljeto prošle godine preminuo usljed teškog karcinoma pluća, braća Petrović, Ivan i Andrija organiziraju međunarodni veteranski ragbi turnir nazvan njegovim imenom.
Turnir „Amir Halilović“ planiran je početkom mjeseca aprila, u trodnevnom trajanju od 8. do 10., a međunarodnog je karaktera s obzirom na to da su svoja učešća, osim iz ex jugoslovenskih republika, već najavile i ekipe iz Francuske i Italije. Cijeneći smisao ovog turnira, koji se nadasve ogleda u dubokoj zahvalnosti prema nositelju njegovog imena, kotizacije se od ekipa neće naplaćivati, zbog čega će Petrovići snositi troškove održavanja istog. No, svjesni da je rahmetli Amir imao mnogo prijatelja, kao i da je svojim zaslugama nemjerljivo zadužio našu lokalnu zajednicu, pozivaju sve zaljubljenike ovalne lopte, poslovne subjekte i dobronamjerne ljude da im se pridruže u organizaciji turnira, bilo finansijski ili donacijom svojih proizvoda.
Rahmetli Amir Halilović bio je heroj zeničkih ratnih brigada, odlikovan najvišim ratnim priznanjem „Zlatni ljiljan“. U septembru 1993. godine, kao mladić od 24 godine, spasio je šest ranjenih ljudi, a spašavajući sedmog zadobio je teški invaliditet, zbog čega je kasnije u mirnodopskim vremena uglavnom spašavao sam sebe. Srcem nepopravljivog šaljivdžije, omiljen u širokom krugu svojih drugova i poznanika, s pjesmom u duši i mikrofonom u ruci, jedan od najljepših zeničkih osmijeha uspijevao je stajati uspravno pred svojim nedaćama sve do svoje 52. godine. Tužan kraj priče o njegovoj borbi protiv karcinoma ne može zasjeniti njenu pozitivnu stranu – da u toj borbi nikada nije bio sam.
„Rahmetli Amir Halilović bio je i ostat će naš brat. Organiziranjem međunarodnog veteranskog ragbi turnira po njegovom imenu, želimo mu i na ovaj način pokazati da će kroz naša neprolazna sjećanja na njega vječno živjeti u nama, zahvalni za sve što nam je od sebe nesebično davao. Budući da je bio naš voljeni ragbista, vjerujemo da je organiziranje ovakvog turnira u njegovu čast prikladan način da mu se odužimo, sada kada više nije sa nama. A mi ćemo se potruditi da njegov turnir preraste u tradiciju, jer to naš rahmetli brat zaslužuje od svoje braće,“ kazao nam je Andrija.
„U petak, 08. aprila, planira se doček svih ekipa u našem ugostiteljskom objektu Krčma BP u večernjim satima. Narednog dana, poslije doručka, predviđen je odlazak na teren i odigravanje utakmica, a nakon toga i naše čuveno „treće poluvrijeme“, rezervisano za druženje ragbista uz večeru, pjesmu i muziku uživo. U nedjelju naše ragbiste počastit ćemo roštiljskim jelima na izletištu Smetovi. Nikako ne smijemo zaboraviti koliko je naš rahmetli brat Amir volio Zenicu i svoje sugrađane pa je upoznavanje ragbista s našim gradom i obilazak Smetova neizostavan dio planiranog programa za ovaj turnir,“ pojasnio nam je Ivan.
Svi zainteresirani za doprinos organizaciji i učešće na turniru mogu se javiti braći Petrović putem njihovih FB profila ili na Viber kontakt brojeve telefona: 061 068 428 (Andrija) ili 060 302 8834 (Ivan).


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno