Ostali sportovi

Međunarodni šahovski turnir Travnik open 2015

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Od 23. do 26. Jula u Travniku će se održati jedan od najjačih šahovskih turnira ove godine u BiH.
Međunarodni šahovski turnir Travnik open 2015
Prijavljeno 78 igrača iz Norveške , Slovenije , Hrvatske , Srbije , Crne Gore i BiH.

U organizaciji Šahovskog kluba Travnik od 23. do 26. jula u Travniku će se održati Međunarodni šahovski turnir Travnik open 2015 . Turnir se nalazi u zvaničnom kalendaru FIDE – Svjetske šahovske asocijacije a do sada je prijavljeno 78 igrača iz Norveške , Slovenije , Hrvatske , Srbije , Crne Gore i BiH .
„ Prema broju prijavljenih igrača , nagradnom fondu , ukupnim organizacijskim segmentima …Travnik open 2015 je sigurno jedan od najjačih šahovskih turnira u BiH ove godine . Obezbjedili smo optimalne uvjete za odigravanje partija i nadamo se da će Travnik biti dobar domaćin , „ istakao je Kemal Baltić , predsjednik kluba . Turnir će se igrati u sali Centra za kulturu a nagradni fond iznosi 3.750 KM . Na turniru mogu sudjelovati šahisti(ce) čiji rejting ne prelazi 2.400 ELO poena . Igraće se 7 kola po Švicarskom sistemu uz tempo igre 90 minuta po igraču za cijelu partiju uz dodatak od 30 sekundi po potezu počev od prvog poteza .
„ Raduje nas podatak da imamo prijavljene učesnike iz šest država a među njima i iz Norveške . Značaj turnira prepoznali su brojni sponzori ali i općinske i kantonalne institucije a njegovo održavanje je prvi korak u vraćanju Travnika na šahovsku mapu regije , „ naglasio je Jasmin Fajkuć , direktor turnira . Turnir će suditi internacionalne sudije Mirza Miralem i Sejfudin Miskić . Otvaranje turnira planirano je 23.jula u 15 sati a prvo kolu počinje u 16 sati . Generalni sponzor je firma Grand 99.
ENI news



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno