Info

Međunarodni dan mira #LikeZaMir

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Međunarodni dan mira #LikeZaMir – U svijetu se 21. septembar obilježava kao Međunarodni dan mira. Rezolucijom Ujedinjenih nacija (UN) iz 2001. godine, taj je datum određen za dan nenasilja i prekida neprijateljstava na globalnom nivou. Međunarodni dan mira utemeljila je Opća skupština UN 1981. godine u cilju obilježavanja i jačanja ideala mira među svim narodima i državama, namijenivši za njegovo obilježavanje treći utorak u septembru: 20 godina poslije, novom je rezolucijom za fiksni datum obilježavanja bio proglašen 21. septembar.

Međunarodni dan mira omogućuje svim pojedincima, organizacijama i nacijama da svojim jednostavnim djelima zajednički šire poruku mira. Nakon rasprava o uvođenju Dana mira i tome što bi on trebao predstavljati zaključeno je da će on postojati kako bi se kontinuirano podsjećalo na potrebu jačanja mirovnih poruka i ideja među svim ljudima i narodima.

Centar za mlade INPUT želi da na jedinstven način obilježi Međunarodni dan mira 21.09. Tako što ćete napisati neku poruku na temu mira npr #MirZaSve uslikati se sa tom porukom i poslati na fb page u priložen u LINKU
*Dajte i Vi svoj doprinos povodom Međunarodnog dana mira.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno