Info

Evropska sedmica mobilnosti

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Evropska sedmica mobilnosti – U okviru obilježavanja Evropske sedmice mobilnosti Grad Zenica se priključuje velikoj kampanji mnogobronjih gradova Evrope koji učestvuju u ovom programu. Završni dan ovog programa je 22.09.2016. godne odvijat će se  pod nazivom ” Dan bez automobila”. Za taj dan pozivamo sve javne ustanove i institucije da svedu upotrebu korištenja automobila na minimum.

Pozivaju se direktori, članovi uprava i ostali zaposlenici da taj dan ne koriste  automobile a da koriste druga prevozna sredstva kao sto su javni prevoz, bicikli ili pješacenje.

22.09.2016 godine u Školskoj ulici će biti obustavljen saobraćaj u vremenskom terminu od 12,00-16 ,00 sati.

Uz edukativne radionice koje će se odvijati na samoj ulici promovirat će se alternativni oblici mobilnosti. Organizovat će se promotivna vožnja biciklima.Kolona kreće u  13,00 sati iz Školske ulice preko Bulevara Eze Arnautovića, Bulevara Kralja Tvrtka  te ulicama Zmaja od Bosne, Aska Borica, Branilaca Bosne, Talića brda preko Bulevara Eze Arnautovića gdje  se ponovo vraća u Školsku ulicu uz nastavak programa.

Tehnički organizatori programa su Biciklistički klub Zenica, UG Priroda i društvo i Udruženje profesora fizičke kulture.

Kontakt osoba ERMIN ZUKIĆ 061 308 716



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno