Info

Medresa u Velikom Čajnu dobila konferencijsku salu i novi pristupni put

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Medresa u Velikom Čajnu dobila konferencijsku salu i novi pristupni put – U Medresi “Osman ef. Redžović” Veliko Čajno Visoko svečano je otvorena konferencijska sala i pristupni put od glavne ceste do središta kampusa.

Svečanosti je prisustvovao i premijer Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) Mirza Ganić koji je rekao da je Medresa jedan od svijetlih primjera u obrazovnom sistemu ZDK-a, jer u kontinuitetu realizuje infrastrukturne projekte koji su od interesa i za obrazovanje i širu lokalnu zajednicu.

– Ponosan sam što u našem kantonu imamo jednu ovakvu ustanovu. Medresa je u sistemu finansiranja ZDK-a, ali mi pomažemo tamo gdje god možemo – rekao je premijer Ganić, navodeći da je Vlada ranije finansijski pomogla arheološka istraživanja na području Čajangrada, jer Medresa ima fondaciju koja se bavi arheološkim istraživanjima, a nedavno je nagradila pobjednike takmičenja na arapskom jeziku održanom u Maroku.

Direktor Medrese Dženan ef. Handžić rekao je da se ova obrazovna ustanova u svom radu oslanja na dva važna autoriteta – Islamsku zajednicu u BiH, kao osnivača, te Vladu Zeničko-dobojskog kantona, za koju je Medresa snažno vezana od 2005. godine kada je postala javna ustanova.

– Mi smo jedina medresa čije je poslovanje i u finansijskom i pravnom sistemu u potpunosti integrisano u ZDK. Naša su iskustva izvanredna, a rezultati koje postižemo kazuju da je Vlada ZDK ozbiljan partner svima onima koji žele raditi i imaju viziju – rekao je Handžić.

Handžić je istakao da je izgradnjom saobraćajnice završena urbanizacija kampusa Medrese, te da je u dogledno vrijeme planirano proširenje glavne zgrade te izgradnja sale sa bazenom.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno