Kultura

Međunarodni pozorišni festival “Prishtina International Theater Festival”  – poziv za prijavu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Međunarodni pozorišni festival “Prishtina International Theater Festival”  – poziv za prijavu – Međunarodni festival pozorišta PITF (Prishtina International Theater Festival), objavljuje javni poziv za podnošenje prijave za sve pozorišne kompanije zainteresovane da učestvuju u drugom izdanju festivala PITF, koji će se održati početkom oktobra 2018. godine, u Prištini .

PITF je Festival koji se organizuje od AAB Teatra “Faruk Begolli” i AAB College u Prištini, Republika Kosovo.

U prvom izdanju, koji je održan 2017. godine, u PITF prisustvovali su pozorišne trupe iz Irana, Bugarske, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Albanije i Italije.

Osim takmičarskog programa, na festivalu PITF bilo je mnogo drugih događaja u organizaciji AAB College, u kojoj su učestvovali studenti i mnogi drugi ljubitelji umjetnosti.

Zainteresovane trupe trebaju poslati izraz interesa za prijavu na adresu: [email protected], gdje trebaju poslati specifičnosti predstave, kao naprimjer: instituciju (pozorište), autor teksta, ansambl predstave, režiser, scenografiju itd.

Poziv za prijavljivanje biće otvoren do 30. marta 2018. godine.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno