Ostali sportovi

Mediha Salkić potpisala sponzorski ugovor sa bh. kompanijom Bicom Systems

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Mediha Salkić potpisala sponzorski ugovor sa bh. kompanijom Bicom Systems – Reprezentativka i rekorderka Bosne i Hercegovine u bacanju kugle i diska Mediha Salkić, potpisala je sponzorski ugovor sa uspješnom bh. kompanijom Bicom Systems.

Mediha je trenutno članica Atletskog kluba Zenica, i druga je atletičarka u bh. historiji koja je bacila disk preko 49 metara. Danas, Mediha uistinu predstavlja jednu od najboljih ženskih atletičarki iz Bosne i Hercegovine.

Ova mlada sportistkinja je rođena 1999. godine u Gračanici. U svojoj najranijoj dobi iskazala je ljubav prema atletici, a prve treninge je provela u dvorištu porodične kuće. Rad, želja za uspjehom i trud su se isplatili, gdje je Mediha na regionalnim, pa i svjetskim takmičenjima ostvarila nevjerovatne rezultate.

Njen sportski i životni put je doveo u Zenicu, gdje se kao djevojčica preselila kako bi imala bolje uslove za rad i razvoj svoje karijere. Živjela je u đačkom, a potom i studentskom domu u Zenici, bez podrške i stipendija od strane države. Životni troškovi, sportska oprema, odlasci na takmičenja i sve ono što prati jednog sportistu, iziskuju mnogo novca, ali to nije spriječilo Medihu da svakodnevno trenira i ostvaruje sjajne rezultate.

“Zaista smo sretni i ponosni što imamo priliku na ovaj način podržati i učiniti lakšim sportski put, ovoj mladoj bh reprezentativki, koju zaista očekuje sjajna karijera. Mediha je sve nas osvojila svojom harizmom i željom da ispisuje historiju u sportu kojim se bavi. Radujemo se svim njenim budućim takmičenjima i vjerujemo da će ostvariti svoje snove” – rekli su iz Bicom Systems kompanije.

Bicom Systems – internacionalna IT kompanija sa sjedištem u Bosni i Hercegovini, prepoznala je talenat i borbenost mlade atletičarke te ponosno postala Generalni Sponzor i velika podrškaza naredni period.

Nadamo se da će i druge uspješne bh. kompanije prepoznati mlade talente i podržati ih u njihovim snovima, pogotovo u ovom teškom periodu pandemije uzrokovane virusom COVID19.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno