Zenica

Medica- projekat za 115 žena

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zeničko Udruženje „Medica” zajedno sa svojim partnerima je predstavilo prošlogodišnje rezultate svog projekta Ekonomsko osnaživanje i psiho-socijalna edukacija žena u ruralnim sredinama, koje nemaju formalno obrazovanje.

– Kroz ovaj projekat lani je ukupno 115 žena iz zeničkog sela Mošćanica, te Kovača i Krivaje sa prostora zavidovićke općine, završilo edukacije krojenja, šivanja, tapaciranja i frizerski kurs, navodi Sabiha Husić, direktorica Medike, ističući da će svako od ovih sela dobiti i po paket opreme u vrijednosti od 1.500 KM, kako bi ove žene mogle nastaviti raditi ono što su naučilei i zaraditi za svoju porodicu.

Osim toga sve one prisustvovale su i psiho socijalnim radionicama da bi naučile prepoznati nasilje, kako reagovati i kome se mogu obratiti ukoliko su i same žrtve nasilja.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno