Ostali sportovi

Medalje za KK Čelik u Srebreniku

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Srebreniku je održan 6.Internacionalni karate kup “Srebrenik 2015”, potvrdio je trener u karate Klubu Čelik, Marijo Zakić.   Na ovom takmičenju nastupilo je 550 takmičara iz 29 klubova Bosne i Hercegovine i Srbije.  Karatisti zeničkog Čelika ostvarili su zapažene rezultate. Čelikovci su osvojili 8 medalja, od toga 3 zlatne 4 srebrene i jednu bronzanu.

Zlatne medalje osvojili su: Lana Zakić, Alija Fejzić i Anid Aziri. Lana Zakić je potvrdila svoj kvalitet, federalni je i državni prvak i osvajač Kupa BiH za 2014. U Srebreniku je do finala, sve sa 5:0, pobjeđivala, a u finalu ubjedljivo pobjedila predstavnicu Srbije 4:1. Alija Fejzić je federalni prvak za 2015.godinu. U Srebreniku je pokazao i dokazao svoj veliki talenat i srce, a u finalu je pobjedio takmičara iz sarajevske Bosne i time potvrdio svoju formu za odlazak na Balkansko prvenstvo (Čačak). Anid Aziri je osvojio zlatnu medalju u kategoriji šampioni. Srebrene medalje osvojili su: Anid Aziri, Maid Čivić, Džejna Džaferbegović i Faris Šarić. Anid Aziri u katama do 8 godina, prvi turnir i veliko iznenađenje, pokazao je da KK Čelik na njega u budućnosti može da računa. 

Maid Čivić je pokazao svoj raskošni talenat i oduševio publiku svojim nožnim tehnikama, a u finalu je, na izglasavanje sudija, poražen sa 3:2. Džejna Džaferbegovic je u najačoj konkurenciji sa 4 pobjede stigla do finala, a u finalu ju je izdala snaga i izgubila od takmičarke iz Tuzle rezultatom 1:4. Jos jedna sjajna predstava Džejne. Faris Šarić je osvojio srebrenu medalju u kategoriji šampioni. Bronzanu medalju osvojio je Čelikov najtrofejniji takmičar Mario Akrapović. Velika povreda i malo sporiji oporavak ostavili su traga. U borbi za ulazak u finale poražen je rezultatom 2:1

Treba istaći da su tri takmičara Čelika, Ibrahim Šehić, Faris Karahasanovic i Ismail Habibovic poraženi u borbama za medalju i osvojili su 5. mjesta. Sljedeće takmičenje će se održati u Maglaju BOSNIA OPEN 2015.

E.Imamović za Zenicablog

srebkkc05



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno