Nogomet

Matej Marković novi golman mlade reprezentacije BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Matej Marković novi golman mlade reprezentacije BiH – Na popisu Vinka Marinovića za sljedeće okupljanje U-21 reprezentacije BiH naći će se jedno novo ime. Naime, selektor našeg mladog nacionalnog tima kao nagradu za odlične partije u dresu Čelika odlučio je po prvi put poziv uputiti rođenom Zagrepčaninu Mateju Markoviću, što je potvrdio i zenički klub na svojoj zvaničnoj stranici.

Marković je na Bilino polje stigao ljetos iz HAŠK-a, a zahvaljujući odličnim igrama u dresu Čelika skrenuo je pažnju na sebe, pa poziv selektora U21 reprezentacije BiH za utakmicu protiv Velsa stoga i nije iznenađujući. Pravo nastupa za naš državni tim Marković je stekao na osnovu toga što mu je otac rođen u BiH, tačnije u Loparama. “Preko oca sam dobio bh. pasoš. Ako bi se ukazala prilika da branim za BiH, odnosno ako selektori misle da zaslužujem priliku, meni će biti čast da se odazovem na poziv.

To bi bilo priznanje za mene i moj klub”, kazao je nedavno Marković za SportSport.ba. Inače, utakmica između BiH i Velsa na rasporedu je 10. novembra.

sportsport.ba

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno