Info

Mastercard i SOS Dječija sela u BiH udruženi kroz online donacije za još bolje uslove rada “SOS dnevnih centara“

Podijeli ovu vijest:

Kompanija Mastercard u BiH u saradnji sa humanitarnom organizacijom SOS Dječija sela u BiH pokrenula je kampanju podrške online donacijama putem platforme www.sos-ds.ba, imajući u vidu važnost uloge svih nas pojedinačno kada je u pitanju posvećenost održivom razvoju, unaprjeđenju digitalizacije i stvaranju boljih prilika za život lokalne zajednice.

Stoga, Mastercard i SOS Dječija sela u BiH pozivaju da se svi priključimo zajedničkoj kampanji online donacija gdje svaku donaciju učinjenu Mastercard® karticom online, u bilo kojem iznosu, Mastercard uvećava za još 10 KM.

Kako se korisničke navike sve više sele u online okruženje, potrebno je ohrabriti korisnike i ukazati im da i doniranje može biti jednostavnije, sigurnije i održivije kroz kontinuirane ili jednokratne online uplate putem kartica.

U SOS Dječijim selima djeca odrastaju sa braćom, sestrama i SOS roditeljima, gdje je akcenat na porodičnom okruženju, a doniranjem sredstava preko ove platforme biće obezbijeđena dodatna sredstva za još kvalitetniji rad dnevnih centara – gdje se djeci osigurava poticajno okruženje u kojem na prirodan i spontan način usvajaju znanja, vještine i navike kroz edukativni i kreativni rad u skladu sa individualnim razvojnim planom djeteta.

PROČITAJTE I:   Podnošenje prijava za glasanje izvan BiH moguće samo elektronski ili telefaxom

Mastercard ima dugu istoriju podržavanja filantropskih ciljeva kroz funkcionalnu inkluziju. Dakle, ne samo kroz finansijsku pomoć, već kroz mentorsko dijeljenje znanja i stavljanje na raspolaganje tehnologija s ciljem osnaživanja krajnjih korisnika. Prateći trend povećavanja digitalnih plaćanja, Mastercard je podržao online donacije SOS Dječijim selima u BiH uz beskompromisnu sigurnost transakcija svakog korisnika. Ovo partnerstvo i kampanju realizujemo stavljajući u funkciju dobročinstva sve ključne funkcinalnosti digitalnih plaćanja i nadamo se da ćemo na ovaj način dosegnuti nove korisnike i inspirisati ih da nam se pridruže u stvaranju pozitivnih promjena u životima djece u SOS Dječijim selima u BiH“, izjavila je Jelena Ristić, direktorica za tržišta Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine u kompaniji Mastercard.

“SOS Dječija sela u BiH kroz različite programe svakodnevno brinu o više od 1.000 djece i mladih bez roditeljskog staranja, kao i djece i mladih koji su u riziku od odvajanja. Topli dom djeca dobijaju zahvaljujući donacijama plemenitih ljudi i kompanija, ali prije svega brizi SOS roditelja. Partneri poput kompanije Mastercard nam donose nove prilike da unaprijedimo naš rad i uslove u kojima djeca žive, uče i razvijaju se. Drago nam je da je prepoznat trud koji ulažemo u poticanje online donacija jer to vidimo kao održiv način putem kojeg možemo jednostavno i dugoročno da uspostavimo odnos sa donatorima, te obezbijedimo finansiranje važnih inicijativa za zdravo i sretno odrastanje i stvaranje boljih prilika za budućnost djece i mladih o kojima brinemo”, rekla je Mirela Gruenther-Đečević nacionalna direktorica SOS Dječijih sela u BiH.

Kampanja “Biti dio dječije radosti. Neprocjenjivo“, traje od 20.12.2021. do 28.02.2022. godine. Sredstva prikupljena i uvećana od strane Mastercarda biće usmjerena za još kvalitetnije uslove rada Dnevnih centara, SOS Dječijih sela u BiH s ciljem kontinuiranog rada sa djecom svih uzrasta, u skladu sa njihovim potrebama: razvojnim, edukativnim, kreativnim, psihološkim, jer svako dijete podjednako zaslužuje da odrasta zdravo i sigurno.

PROČITAJTE I:   U toku je evropska sedmica borbe protiv debljine: Prevencijom do sprečavanja bolesti
Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010