Info

Jupić: Pogrešna je procjena da odluku o VTP pravilu donose kantoni

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vlada FBiH je na sjednici održanoj 2. decembra donijela zaključak kojim je preporučila vladama kantona da u skladu sa epidemiološkom situacijom u kantonima uvode VTP (Vakcinisan, testiran, prebolio) pravilo.

Ministar zdravtsva Zeničko-dobojskog kantona Adnan Jupić kazao je za Hayat.ba da su i prije preporuka Vlade FBiH stimulativno počeli sa primjenom VTP pravila.

Naime, nakon posljednje utakmice u Zenici kojoj su mogli prisustvovati samo oni iz tih kategorija, u ZDK bilježimo porast u broju vakcinisanih što govori da se takva mjera pokazala efikasnom. S druge strane, mišljenja sam da je pogrešna procjena da takvu odluku donose kantoni. Znate šta će sada desiti: u ZDK smo dozvolili proslavu Nove godine na otvorenom do 300 ljudi. A garantujem da će tri puta više doći iz Sarajeva jer tamo nema proslave na otvorenom. Tu se trebalo drugačije reagirati odnosno da Vlada FBiH donese jednu mjeru koja je jednoobrazna za sve – kazao nam je Jupić.

Dodao je da za uvođenje strožijih mjera u ZDK za sada nemaju potrebu.

Epidemiološka situacija je jako dobra, puno bolja u odnosu na Sarajevo, Mostar, Tuzlu… Ali ukoliko Vlada naloži preporučene mjere, kod nas je sve spremno i odmah idemo u realizaciju – kazao je za Hayat.ba ministar Jupić.

Autor: Amir Saletović/ HAYAT



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno