Kultura

Martina Mlinarević: neopisiv je osjećaj kada znaš da je tvoja knjiga pomogla da neke žene odu na pregled i spase svoj život

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Martina Mlinarević: neopisiv je osjećaj kada znaš da je tvoja knjiga pomogla da neke žene odu na pregled i spase svoj život – Mostarka Martina Mlinarević u utorak uvečer je u prepunom Multiplexu Ekran “priznala” da je rano stigla u zenički Multiplex Ekran, da je sjedila u uglu odakle nije imala “pogled” i nije nis anjala da je toliko ljudi, uglavnom žena, došlo na promociju njene knjige. oni koji prate njen rad kažu vjerovatno i više nego na, do sada najposjećeniju, mostarsku promociju.

Ona je na prostoru cijelog ugostiteljskog dijela sprata “Ekrana”, u prostoru u koji se više nije mogla staviti niti jedna stolica, promovisala svoju knjigu “Huzur” koja predstavlja njen dnevnik borbe protiv karcinoma dojke. Promocija knjige u Zenici njena je nova pobjeda.

Moderator programa Mirza Begović je kazao da je pročitao knjigu “Huzur” o kojoj ima samo riječi hvale, čitao je neke njene dijelove, a Mlinarević je rekla da se ove večeri po prvi put “naježila” slušajući nekog kako čita njen tekst. U emotivnom uvodnom obraćanju prisutnima kazala kako je doživjela da “osvane gola” u medijima, aludirajući na naslovnicu novina u kojim je govorila o karcinomu dojke i svojoj borbi.

-Priča je pronašla mene, a knjiga nije imala ni plan da postane knjiga. Ona je u formi mojih dnevničkih zapisa s Facebooka i pisana je u hronološkim trenucima od saznanja bolesti, operacije i terapija koje sam prošla u proteklom periodu. Godinama pišem o svemu, masa mojih tekstova izaziva reakcije, ali ovo o bolesti i svom razdoblju i preseljenju s malim djetetom naišlo je na ekstremne reakcije i shvatila sam da je potrebno govoriti o tome, ali i ukoričiti i imati na jednom mjestu”, kazala je Mlinarević.

Njena knjiga je pomogla i njoj i drugim osobama u brojnim životnim bitkama.

-Najveća nagrada za mene je kada saznate da se pomogli nekome da spasi svoj život u određenom trenutku od nečega što je postala prijetnja”, dodala je Mlinarević.

“Huzur” je turska riječ koja označava apsolutni mir u svim segmentima ljudskog života, a kod nas je znatno korištenija riječ koja znači potpuno suprotno – bihuzuriti. Učesnik promocije u Ekranu bila je i zenička blogerica Hana Kazazović, inače Martinina bliska prijateljica, koja je ispričala svoje viđenje onog što donosi Martinina knjiga.

Nakon promocije uslijedilo je druženje i potpisivanje knjige, a desetine Zeničana i zeničanki strpljivo su čekali u ogromnom redu da se upoznaju, zagrle, popričaju sa ovom hrabrom ženom. Zenicablog vam donosi uvodni dio promocije u snimku LIVE prijenosa emitovanog na našoj FB stranici.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno