Kultura

FOTO: Zdenka Kovačiček održala solistički koncert u Cabaret clubu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Zdenka Kovačiček održala solistički koncert u Cabaret clubu – U subotu je u Cabaret clubu, u organizaciji braće Petrović, Ivana i Andrije, kao i gospodina Keme Ključanina, glavnog frontmena zeničke rok grupe “GONG”, koncert održala jedna od najvećih hrvatskih rock & blues vokalistica, prva dama jazza – Zdenka Kovačiček i pomenuta grupa.

Naziv koncerta “Žena za sva vremena” ostao je bez obzira na veličinu prostora i to, sudeći po reakcijama prezadovoljne publike – sasvim primjereno. Kovačiček je okupljenima priuštila itekako intimno „putovanje“ svojim, no i muzičkim opusom velikana jazza, rocka i bluesa, održavši još jedan izvanredan koncert. Naravno očekivano jer diva ne bi bila tu gdje jest danas da nije znala i da ne zna itekako još uvijek „pogoditi“ svojim glasom direktno u srce svojih poklonika, prenoseći uz muziku i emociju i u njenom slučaju i dinamičan, „vatren“ nastup, po kojem je, uza sve ostale kvalitete, izgradila svoju prepoznatljivost.

Kovačiček je na klavijaturama pratio Jurica Hotka, Lovre Šicel na gitari, te Peco Petej na bubnjevima, a repertoar je brojao pjesme iz njene čak 60 godina duge karijere, publika je bila u prilici uživati u „Ženi za sva vremena“, nadimku koji je dobila po istoimenom hitu kao i drugim muzičkim uspješnicama poput danas već kultne „Frke“ koja će, kako doznajemo, uskoro imati i svoj nastavak.

Neumorna Zdenka je itekako zagrijala publiku, donijevši ne samo „Frku“ već i toplinu u hladnu Zenicu. Redali su se tako hit za hitom a koncert je zaključen setom posvećen Janis Joplin, koju je diva utjelovila i u hit predstavi “S ljubavlju, Janis”.

Oduševljena samim prijemom zeničke publike iskazala je zadovljstvo i zamolila organizatore da ne odusanu od ovako rijetkih događaja ali i pozvala publiku da ovakve stvari treba podržati, a u dopisu za naš portal, organizatori su se javno izvinuli svima onima koji nisu uspjeli rezervisati svoja mjesta zbog prostora kojim raspolaže Cabaret club.

Petrović nam već najavljuju nova dešavanja u Cabaret clubu, koji je postao prepoznatljiv po kulturnim, muzičkim i humanitarnim dešavanjima.

U prilogu pogledajte našu foto galeriju kako su zeničani dočekali Zdenku Kovačiček



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno